MensWijs

Menswijs geeft een cursus over slaapproblemen en biedt individuele begeleiding bij het verbeteren van het slaappatroon.

Heb jij last van...

… slapeloze nachten
… piekeren voor het slapengaan
… s’nachts wakker worden

of heb jij moeite met...

… in slaap vallen
… vermoeidheid overdag
… doorslapen

Groepscursus: slaapproblemen ​

In 6 bijeenkomsten leren wij jou wat je nodig hebt om je slaap te kunnen analyseren en weet jij op welke manier je de slaap positief kan beïnvloeden. De groepscursus staat uit een vrijblijvende individuele intake van 30 minuten en 6 groepsbijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten. De eerste 4 bijeenkomsten worden wekelijks gegeven. Tussen bijeenkomst 4 en 5 zitten 4 weken en de laatste bijeenkomst is na 2 maanden.

Deel ervaringen

Kom tijdens de bijeenkomsten in contact met anderen met slaapproblemen. Uit voorgaande bijeenkomsten weten wij dat het delen van ervaringen met anderen er prettig kan zijn. Het wordt al snel duidelijk dat je niet de enige bent die moeite heeft met slapen.

Oefeningen voor thuis

Om tussen de bijeenkomsten door te kunnen oefenen met de stof krijg je na afloop de uitwerking van de oefeningen en toegang tot het online platform met meer informatie en audiobestanden.

 

Verbeter de nachtrust

Leer meer over de slaaphygiëne, welke invloed wij kunnen hebben op onze slaap en krijg concrete adviezen om beter te slapen.

Vrijblijvende kennismaking

0 eenmalige kennismaking
  • Telefonisch kennismaking
  • Korte analyse slaapprobleem en advies

Individuele begeleiding
bij slaapproblemen

30,- per online of offline begeleiding
  • Gratis telefonisch kennismaking vooraf
  • Analyse van het probleem en instandhoudende factoren
  • Oefeningen en gericht adviezen
  • Persoonlijk behandelplan

Cursus:
Slaapproblemen

150 6 bijeenkomsten
  • Telefonisch intakegesprek
  • Korte analyse slaapprobleem en advies
  • 6 bijeenkomsten op locatie (of online)
  • Toegang tot online platform met extra info en oefeningen

Bijeenkomst 1: Inleiding slaap
Inzicht over slaapfysiologie, wat er onder (on)gezonde slaap wordt verstaan en gaan we praktisch aan de slag met de kracht van de ademhaling. Er wordt ook ingegaan op het gebruik van slaapmedicatie.

arrow_right
arrow_left

Bijeenkomst 2: Invloed op slaappatroon
Inzicht in het 24-uursritme, de belemmerende en bevorderende slaapomstandigheden, bewustwording werking zenuwstelsel en balans. Lichaamsontspanningsoefening om het inslapen te bevorderen.

Bijeenkomst 3: Leefstijl
Inzicht invloed beweging, voeding en rust op de slaap. We gaan aan de slag met leefstijl en slaaprestrictie om te eindigen met lichaamsgerichte oefeningen.

arrow_right
arrow_left

Bijeenkomst 4: Coginitieve belemmeringen
We gaan het hebben over de invloed van onze gedachten op ons slaappatroon. Middels RET, ACT en visualisatieoefeningen gaan we aan de slag.

Bijeenkomst 5: Verdieping en lichaamsgericht oefenen
Nu het einde in zicht komt wordt het tijd om al het geleerde toe te passen. Er wordt extra ingegaan op onderdelen waar vraag naar is en gaan aan de slag met nieuwe technieken om het slapen te verbeteren. 

arrow_right

Bijeenkomst 6: Terugkomdag
De laatste bijeenkomst is 2 maanden later. Hoe gaat het met iedereen? Er wordt geëvalueerd met elkaar, ervaringen worden gedeeld en ronden de cursus gezamelijk af.

De bijeenkomsten worden gegeven op onze praktijklocatie in Zwolle. Is het niet mogelijk om fysiek aanwezig te zijn dan is er ook de mogelijkheid om online aan te sluiten.

De bijeenkomsten zullen op de dinsdagavond gegeven worden. Er is momenteel nog geen vaste datum gekozen. Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus doorgaan. Het is ook mogelijk om al eerder individuele begeleiding te krijgen.

Helaas vallen de cursussen van Menswijs niet onder de vergoedingen van de zorgverzekeraar.

Om ervoor te zorgen dat de deelnemers goed op elkaar aansluiten qua niveau en slaapproblematiek nemen wij voor de start telefonsich contact op om  in kaart te brengen wat de problemen zijn ten opzichte van het slapen. Dit doen wij om de cursus nog beter aan te kunnen laten sluiten bij de wensen en vragen van de groep. Ook is het fijn om meteen informatie te krijgen om alvast mee aan de slag te gaan.

Is er sprake van de slaapproblematiek die wordt veroorzaakt door een onderliggende (somatische) pathologie (bv narcolepsie, slaapgebonden ademhalingsstoornis) of  door ernstige psychische stoornis (bv. gegeneraliseerde angststoornis, een delirium). Dan sluit deze cursus mogelijk niet goed aan.

Slikt u medicijnen waarvan slaapproblematiek een bijwerking is of heeft u voorgeschreven slaapmedicatie dan is het verstandig om eerst met de huisarts contact op te nemen. 

Het gebruik van melatonine of homeopatische middelen wordt geadviseerd langzaam af te bouwen. In de cursus wordt uitleg gegeven over de invloed van deze middelen op de slaap. 

U kunt uw vraag stellen via onze contactgegevens onderaan de pagina. Wij helpen u graag verder willen ook vraag weten wat u nog mist.

Liever eerst telefonisch kennismaken?