MensWijs

Esther Molenaar

Het is mijn passie om kinderen en jongeren al op jonge leeftijd de handleiding van hun eigen lijf te laten ontdekken en te laten ervaren hoe zij controle kunnen hebben over hun eigen gedachten en lichaam.

  • Afgestudeerd Oefentherapeut Mensendieck BSc.
  • Psychosomatische oefentherapeut i.o
  • NLP master practitioner
  • SlaapSlim-therapeut
  • EFT en Sedona method coach

Achtergrond

Al tijdens mijn studie tot oefentherapeut Mensendieck was ik geïnteresseerd in het gedrag van de mens. Vanuit de beweegzorg werkte ik met psychiatrische patiënten in het ziekenhuis, zag ik mensen voorbijkomen met chronische pijnklachten en kinderen op scholen die al op jonge leeftijd spanningsklachten ervaren.

Vanuit de oefentherapie kan ik ze al een heel eind op weg helpen naar een toekomst met minder klachten. Alleen miste ik een puzzelstukje. Er was enkel aandacht voor de fysieke klacht en wordt niet verder gekeken naar de diepgegronde oorzaak achter de klachten.

Met een burn-out achter de rug als gevolg van tijdenlang de overspanningssignalen van mijn lijf genegeerd te hebben en door een periode van chronische vermoeidheidsklachten als gevolg van een bijwerking van medicatie weet ik als geen ander hoe het is als je lijf tegen je gaat werken als je haar op en ongunstige manier inzet.

Door het combineren van lichaamswerk met mentale interventies helpen wij bij Menswijs kinderen en jongeren de tools waar zij de rest van hun leven profijt aan hebben. De tools om je eigen geluk te creëren, om te gaan met spanning(sklachten) en je brein positief in te zetten.

Gecertificeerd in

Werkwijze

Bij de trajecten van Menswijs wordt gebruik gemaakt van technieken en invloeden vanuit de psychosomatische oefentherapie, mindfulness training,  RET (rationeel-emotionele gedragstherapie),  EFT (emotional freedom therapy), de Sedona methode, en NLP (neuro-linguistic programming). Er wordt  verder gekeken dan de problemen aan het oppervlakte.

Onderzoek wijst uit dat de geestesgesteldheid zich laat leiden door het lichaam. Door lichamelijke oefeningen te combineren met cognitieve, mentale en emotionele interventies kunnen we  een verdiepingsslag maken en gaan we op zowel bewust als onbewust niveau te werk om de belemmerende patronen te doorbreken.