MensWijs

Menswijs geeft trainingen en begeleiding bij faalangst en spanningsklachten bij onbekende situaties. 

Heb jij last van...

… spanning bij onbekende situaties
… buikpijn voor je naar school gaat
… blackouts tijdens toetsen

of heb jij moeite met...

… het reguleren van spanning
… rustig blijven bij prestatiemomenten
… het twijfelstemmetje stoppen

Faalangsttraining: Ontspannen presteren

In 6 bijeenkomsten leren wij jou wat je nodig hebt om zorgeloos om te gaan met stressvolle situaties. De groepscursus staat uit een vrijblijvende kennismaking en 6 groepsbijeenkomsten van 1 uur.

Er worden opdrachten en oefeningen meegegeven die ingezet kunnen worden tijdens toetsen of andere stressvolle momenten. Het doel van deze training is iemand trainen om spanning tijdig te herkennen, die spanning met de geleerde oefeningen op te lossen, en weer door te gaan met de toets. Je begint niet aan een wiskunde toets zonder de wiskunde te oefenen. Wij zorgen ervoor dat leerlingen nooit een spannend moment in hoeven te gaan zonder te weten wat ze er mee moeten als het er op aankomt.

Omgaan met spanning

Leer hoe je om kunt gaan met stressvolle situaties door middel van lichaamsgerichte oefeningen vanuit  lichaamswerk methodieken, mindfulness en lichamelijk en cognitieve  ontspanningstechnieken.

Oefeningen voor thuis

Om tussen de bijeenkomsten door te kunnen oefenen krijg je na afloop de uitwerking van de oefeningen toegestuurd of luister één van de audiobestanden van de oefeningen vlak voor je toets nog even terug.

Verbeterde prestatie

Onder stress presteer je minder dan wanneer je vanuit rust het toetsmoment ingaat. Laat de spanning geen invloed meer hebben op je cijfers. 

Vrijblijvende kennismaking

0
  • Telefonisch kennismaking
  • Korte analyse hulpvraag en advies

Individuele begeleiding
bij faalangst

30,- per online of offline begeleiding
  • Gratis telefonisch kennismaking vooraf
  • Analyse van het probleem en instandhoudende factoren
  • Oefeningen en gericht adviezen om faalangst te overwinnen
  • Persoonlijk behandelplan

Cursus: Ontspannen presteren

150 voor 6 bijeenkomsten
  • Gratis telefonisch kennismaking vooraf​
  • Analyse van het gedrag
  • Oefeningen en gericht adviezen om faalangst te overwinnen
  • 6 bijeenkomsten op locatie (of online)

De bijeenkomsten worden gegeven op onze praktijklocatie in Zwolle. Is het niet mogelijk om fysiek aanwezig te zijn dan is er ook de mogelijkheid om online aan te sluiten.

De bijeenkomsten zullen op de dinsdagmiddag gegeven worden om 16:00. Er is momenteel nog geen vaste datum gekozen. Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus doorgaan. Het is ook mogelijk om al eerder individuele begeleiding te krijgen.

Individuele begeleiding vindt plaats op de dinsdag op onze locatie in Zwolle of online in de avond of de donderdagmiddag.

Als eerst beginnen we met de bewustwording van gedachten en patronen. In de twee sessie ligt de nadruk op het leren omgaan met patronen, gedachten, en emoties. Daarna het zelf inspireren van positieve patronen, gedachten en emoties. We eindigen met het leren maken van mentale ruimte en rust. Tijdens elke sessie worden verscheidene oefeningen en strategieën besproken en geoefend die tijdens toetsen kunnen worden toegepast. Denk hierbij aan wetenschappelijk bewezen lichaamswerk oefening zoals ademhalingsoefeningen om het hartritme te beïnvloeden (HRV) en spierontspanningsoefening om het zenuwstelsel onder controle te krijgen.

Deze training volgt in zijn beginsel de richtlijnen voor angst bij jongeren welke stelt, “Er is sprake van negatieve faalangst als de jeugdige irrationeel bang is om te falen waardoor prestaties slechter worden dan verwacht.” Oftewel je bent bang omdat je het niet gaat halen, gaat moeilijk nadenken, het zweet breekt je uit, en daardoor haal je het niet. Ons traject maakt vervolgens gebruik van technieken uit de EFT (emotional freedom therapy), schema therapie, de Sedona methode, en NLP (neuro-linguistic programming). Waar een psycholoog zich zou richten op het algemene angstbeeld richting wij ons voornamelijk op het moment waarin de faalangst een probleem of blokkade veroorzaakt, zoals vastslaan tijdens de toets. Wij geloven heel sterk, en al het onderzoek wijst ook uit, dat de geestesgesteldheid zich laat leiden door het lichaam. Als je de borst naar voren duwt en de kin naar boven richt is het moeilijk om je sip te voelen. Wij geven de lichamelijke oefeningen die wij zelf ook gebruiken om te presteren bij hoge druk.

De website opvoeden.nl heeft meer informatie over faalangst en wat je als ouder kunt doen. Bij Menswijs merken we dat ouders vaak invloed hebben op kinderen. Dit kan door er te dicht bovenop te zitten, maar ook onverwachts omdat kinderen je niet willen teleurstellen als je heel veel voor ze doet. Als we het idee hebben dat er thuis iets gedaan kan worden om te helpen dan laten wij dat tijdens de training weten.

Helaas vallen de cursussen van Menswijs niet onder de vergoedingen van de zorgverzekeraar.

U kunt uw vraag stellen via onze contactgegevens onderaan de pagina. Wij helpen u graag verder willen ook vraag weten wat u nog mist.

Liever eerst telefonisch kennismaken?